Kategori Email Pembaca

Mengotorkan Yang “Bersih”…. Kotornya “Bersih”…

Saudara Pengarang,

Mengotorkan yang “ Bersih”, itu yang dapat digambarkan kepada penyokong-penyokong Bersih semalam 28 April di Ibu Kota. Sekaligus mencemarkan maruah dan tamadun bangsa.

Bersih bukan sahaja menyusahkan orang lain malahan menggalakan rakyat kerajaan terus mengamalkan budaya asing tersebut untuk menyuarakan hak masing-masing. Bersih 3.0 kali ini bukan sahaja menimbulkan kekecohan malahan menyebabkan kecederaan yang serius kepada warga media dan orang ramai.

Banyak faktor pihak polis melarang Bersih diadakan di jalan raya khususnya di Dataran Merdeka, inilah kesannya apabila larangan tersebut diingkari. Ramai rakyat menjadi mangsa rusuhan. Di manakah tamadun manusia apabila hilangnya nilai murni rakyat Malaysia ?

Mereka berkelakukan seperti hilang akal dengan memukul dan mencederakan anggota polis dan mangsa lain. Bersih bukan sahaja menimbulkan jenayah malahan mengotorkan imej negara.

Memalukan lagi apabila melihat rakyat Malaysia sanggup melupakan nilai kemanusiaan dengan menggunakan keganasan dalam Perhimpunan Bersih.

Sedarlah wahai rakyat Malaysia, Perhimpunan Bersih lebih banyak mengotorkan dari membersihkan…Lihat sahajalah apa yang terjadi 28 April yang lalu, 13 orang pekerja media cedera, beberapa anggota polis dirawat di hospital dan lain-lain kerosakan dan kekotoran di Ibu Kota mencemarkan imej Negara. Bersih hanyalah mengotorkan.

Pak Osman Misai, KL
Berita Bertarikh 30 April 2012 6:33 pm


UTAMA PENAFIAN WEBMAIL

HAK CIPTA TERPELIHARA © 2000-2014 UMNO MALAYSIA

[ Log in ]
Google+